Inez Schutjes – Dohle

In 2015 heb ik in Amsterdam de masteropleiding Pedagogiek met de specialisatie Orthopedagogiek afgerond. Daarna verschillende trainingen gedaan om mij verder te specialiseren in het begeleiden van kinderen.

Na het afronden van de Pabo in 1999 ben ik aan de slag gegaan in het basisonderwijs. De laatste 2 jaar werk ik naast leerkracht ook als gedragsspecialist.

Het is belangrijk dat een kind zich veilig voelt en plezier heeft in het leren.

Tijdens mijn studie in Amsterdam heb ik psychologisch onderzoek uitgevoerd. Door de jarenlange ervaring in het onderwijs heb ik gezien dat het belangrijk is dat een kind zich veilig voelt en plezier heeft in het leren. Hierdoor kan een kind weer tot leren komen. De basis voor de behandeling is dan ook dat een kind zich veilig voelt bij mij.

Binnen het gezin, op school en in de vrije tijd komt er veel op ouders en kinderen af. Soms loopt een kind op een gegeven moment vast of lukt het minder goed om met nieuwe ervaringen om te gaan. Op dat moment is het fijn om hulp te kunnen zoeken.
Het is prettig om samen met ouders in gesprek te gaan. Ouders kennen hun kind het beste. Soms hebben kinderen net dat duwtje nodig om verder te kunnen komen. Door het kind inzicht en handvatten te geven ontstaat vaak een stukje rust. Het geeft voldoening als je ziet dat een kind groeit door de begeleiding die het gekregen heeft.

Samen met mijn man en vier kinderen woon ik in Voorschoten. Ik begrijp het drukke gezinsleven en als het voor u beter uitkomt kunnen we in de avonduren of het weekend afspreken.


Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen en wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.