Inez-Schutjes-Dohle-Kinderpraktijk-DO-IN

Inez Schutjes – Dohle

In 2015 heb ik de masteropleiding Pedagogiek met de specialisatie Orthopedagogiek afgerond. In het jaar daarna heb ik de opleiding tot faalangsttrainer behaald en verschillende trainingen gedaan om mij verder te specialiseren in het begeleiden van kinderen.

Na het afronden van de Pabo in 1999 ben ik als leerkracht aan de slag gegaan in het basisonderwijs. Sindsdien geef ik verschillende groepen les. Dit doe ik tot op de dag van vandaag met veel plezier. De laatste jaren werk ik naast leerkracht ook als gedragsspecialist.

Het is belangrijk dat een kind zich veilig voelt en plezier heeft in het leren.

Tijdens mijn studie heb ik psychologisch onderzoek uitgevoerd. Door de jarenlange ervaring in het onderwijs heb ik gezien dat het belangrijk is dat een kind zich veilig voelt en plezier heeft in het leren. Hierdoor kan een kind weer tot leren komen. De basis voor de behandeling is dan ook dat een kind zich veilig voelt bij mij.

Het is prettig om samen met ouders in gesprek te gaan. Ouders kennen hun kind het beste. Soms hebben kinderen net dat duwtje nodig om verder te kunnen komen. Door het kind inzicht en handvatten te geven ontstaat vaak een stukje rust. Het geeft voldoening als je ziet dat een kind groeit door de begeleiding die het gekregen heeft.

Wat doe ik bij Kinderpraktijk DO’IN?
– Individuele begeleiding van het kind op emotioneel gebied, executieve functies en
leren leren;
– Faalangsttraining geven aan 6 – 18 jarigen (individueel en in groepsverband);
– Training hoe om te gaan met boosheid (individueel en in groepsverband).

Scholen kunnen bij mij ook terecht voor:
– Groepsvorming
– Leren leren groep 7/8 en brugklas
– Overgang groep 8 naar brugklas
– Omgaan met een moeilijke groep
– Rots en Water training
– Bootcamp rekenen en/ of spelling

Samen met mijn man en kinderen woon ik in Voorschoten. Ik begrijp het drukke gezinsleven en als het voor u beter uitkomt kunnen we in de avonduren of het weekend afspreken.


Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen en wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.