Rots & Water

Rots & Water is een Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Rots & Water is in eerste instantie ontwikkeld voor jongens, maar in de huidige vorm geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Rots & Water is een sociale competentie/ weerbaarheidstraining voor kinderen van 9 t/m 12 jaar en bestaat uit 8 sessie van ieder 60 minuten. De training vindt plaats in groepsverband met minimaal 6 kinderen en maximaal 12.

Het is een psychofysieke methode. Dit betekent dat actie, zoals spel, lichaamsoefeningen en simpele zelfverdedigingsvormen afgewisseld worden met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Doordat kinderen het eerst zelf voelen en ervaren kunnen ze er beter over nadenken en het later toepassen.

Voor wie is de training geschikt?

De Rots & Water training is een preventieve training en daardoor belangrijk en goed voor alle kinderen. Voor kinderen die moeilijk voor zichzelf op kunnen komen, sociaal minder vaardig zijn, onzeker zijn of geplaagd zijn. Maar ook voor fysieke kinderen die vanuit hun impulsiviteit of gedrag (eerst doen dan denken) vaak in conflict komen met anderen. En voor kinderen die moeite hebben om hun emoties te reguleren en daardoor sneller in botsing komen met anderen of zichzelf. De training kan ingezet worden aan een groep kinderen uit verschillende klassen, maar kan ook voor een hele klas ingezet worden.

De training voor een hele klas is erop gericht om de klas als groep sterker te maken en de groep te laten functioneren. Met als uitgangspunt het sociale klimaat te verbeteren, zodat elk kind tot zijn recht kan komen.

Het Rots & Water programma helpt je bewust te worden van je eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden. Het vermogen om met anderen samen te spelen, samen te werken en samen te leven. Kinderen worden zich meer bewust van hun eigen gevoelens en emoties zoals die zich in het lichaam uitdrukken.

Bewust worden van je eigen kracht en mogelijkheden.


Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen en wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Wat leer je?

  • Stevig staan en lopen.
  • Aandacht bij jezelf houden en focussen.
  • Met je ogen, stem en lichaamshouding duidelijk en krachtig overkomen, zodat je beter voor jezelf op kan komen.
  • Grenzen voelen en aangeven.
  • Ontspannen in lichaam en denken.
  • Kracht in je eigen lichaam ervaren.
  • Zelfverzekerd lopen, ook langs een (bedreigende) groep kinderen.

Met als doel: je zeker voelen in je eigen lichaam en dit ook uitstralen!

Training: Rots & Water
Leeftijd: Van 9 t/m 12 jaar
Samenstelling: minimaal 6 en maximaal 12 kinderen
Sessies: 8
Duur: 60 minuten
Kosten: € 250,-


Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een training. Neem dan contact op via ons aanmeldformulier.

Contact

Interesse in een kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.