Kind op een schommel

Faalangsttraining

Het is belangrijk dat je met plezier naar school gaat. Goede cijfers halen, zorgen dat je overgaat en uiteindelijk een diploma behalen zijn prestaties die daarbij horen. Dit gaat niet altijd vanzelf. Soms gebeurt het dat je tijdens een toets niet goed meer na kunt denken en onnodig fouten maakt terwijl je het eigenlijk wel weet. Ook tijdens sporten kan het gebeuren dat je onder druk niet goed presteert. Iedereen kan hier weleens last van hebben. Maar wanneer je er last van krijgt en je cijfers eronder lijden is het tijd om er iets aan te doen.

Faalangst wil zeggen dat je onder druk niet meer goed kan nadenken en daardoor slechter presteert dan je kunt. Hierdoor kan je gefrustreerd raken en met minder plezier naar school gaan.

Kinderen uiten zich op verschillende manieren: ze zetten zich af tegen hun ouders, trekken zich terug, piekeren, worden boos om niets, slapen slecht of willen niet meer naar school. Het is van belang om oog te houden voor dit gedrag en te proberen erachter te komen wat er echt speelt.

Meisje houdt een beer vast

Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen en wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Welke trainingen bieden wij aan?

De eerste training, welke bestaat uit 5 bijeenkomsten, is voor kinderen van 6-9 jaar. Met behulp van een doorlopend verhaal en knuffels reiken wij de kinderen op een speelse manier handvatten aan.

Training: Faalangsttraining jonge kind
Leeftijd: Van 6 tot 9 jaar
Samenstelling: minimaal 2 en maximaal 4 kinderen
Sessies: 5
Duur: 60 minuten
Kosten: € 195,-

De tweede training, die bestaat uit 6 bijeenkomsten, is voor kinderen van 9-12 jaar. Na de uitleg van faalangst en een stukje herkenning hiervan gaan wij aan de slag met helpende en herstelgedachten. Verschillende handvatten worden aangereikt.

Training: Faalangsttraining oude kind
Leeftijd: Van 9 tot 12 jaar
Samenstelling: minimaal 2 en maximaal 4 kinderen
Sessies: 6
Duur: 60 minuten
Kosten: € 240,-

Bij beide trainingen zullen huiswerkopdrachten zijn. Faalangst is een stukje anders leren denken, waarbij oefenen hoort. Beide trainingen worden individueel of in groepsverband (minimaal 2 kinderen en maximaal 4 kinderen) aangeboden. Naast deze trainingen bieden wij ook een training op maat aan voor kinderen vanaf 12 jaar (zoals examentraining).


Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een training. Neem dan contact op via ons aanmeldformulier.

Contact

Interesse in een kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.